Zorgprogramma's | Diabetes Mellitus


In De Linden hebben de praktijkondersteuners spreekuren voor patiènten met Diabetes Mellitus (suikerziekte). Zij zijn gespecialiseerd in de zorg voor patiènten met diabetes en hebben extra tijd voor deze zorg. Voor een goede behandeling van diabetes is regelmatige controle noodzakelijk. Tijdens de spreekuren geven de praktijkondersteuners voorlichting over Diabetes Mellitus, voeding en beweging. Zij bespreken met u de bloeduitslagen, eventuele klachten en complicaties, medicatiegebruik  en begeleiden bij afvallen, stoppen met roken en verandering van leefstijl. Tevens verrichten zij de reguliere controles. Deze controles zijn o.a. meten van lengte, gewicht, buikomvang, bloeddruk, en nuchtere glucose.

De praktijkondersteuners werken nauw samen met de huisarts, diëtisten en Diagnostiek voor U te Eindhoven en zullen indien nodig overleggen of doorverwijzen.


Nieuws en mededelingen
Afwezigheid huisartsen
Afwezigheid huisartsen
Geplaatst: 12 april 2021
Wilt u weten wanneer uw huisarts afwezig is vanwege vakantie? Lees dan verder.

Lees meer
Stop receptenlijn
Stop receptenlijn
Geplaatst: 9 april 2021
De receptenlijn wordt gebruikt voor het aanvragen van herhaalmedicatie. Vanaf 1 augustus 2021 is dit niet meer mogelijk en bieden wij veiligere alternatieven. Wilt u weten welke? Lees dan dit bericht.

Lees meer
Oproepschema coronavaccinatie
Oproepschema coronavaccinatie
Geplaatst: 25 maart 2021
Wij worden dagelijks gebeld met vragen over de coronavaccinaties. We begrijpen dat veel mensen zo snel mogelijk gevaccineerd willen worden en dat er onduidelijkheid kan ontstaan doordat de berichtgeving in de media nogal eens wisselt. Wij geven daarom graag wat meer informatie via dit bericht.

Lees meer