Zorgprogramma's | Astma of COPD


In Medisch Centrum De Linden hebben de praktijkondersteuners een Astma en COPD (longaandoeningen) spreekuur. Zij zijn gespecialiseerd in de zorg voor mensen met Astma en/of COPD en hebben extra tijd voor deze zorg. Voor de behandeling van Astma of COPD is regelmatige controle noodzakelijk voor een goede behandeling. Hieronder wordt verstaan controle van het gebruik van inhalatie medicatie en het bespreken van klachten die de aandoening met zich mee kan brengen.

De praktijkondersteuner doet de genoemde controles, geeft zo nodig voorlichting en instructie over Astma en COPD, voeding, beweging, stoppen met roken, en zal uw vragen beantwoorden. Indien nodig zorgt zij dat er jaarlijks een longfunctie (soort blaastest om onder andere de inhoud van de longen te bepalen) gedaan wordt.

De praktijkondersteuner werkt nauw samen met de huisarts en neemt zo nodig contact op met uw huisarts.


Nieuws en mededelingen
Afwezigheid huisartsen
Afwezigheid huisartsen
Geplaatst: 12 april 2021
Wilt u weten wanneer uw huisarts afwezig is vanwege vakantie? Lees dan verder.

Lees meer
Stop receptenlijn
Stop receptenlijn
Geplaatst: 9 april 2021
De receptenlijn wordt gebruikt voor het aanvragen van herhaalmedicatie. Vanaf 1 augustus 2021 is dit niet meer mogelijk en bieden wij veiligere alternatieven. Wilt u weten welke? Lees dan dit bericht.

Lees meer
Oproepschema coronavaccinatie
Oproepschema coronavaccinatie
Geplaatst: 25 maart 2021
Wij worden dagelijks gebeld met vragen over de coronavaccinaties. We begrijpen dat veel mensen zo snel mogelijk gevaccineerd willen worden en dat er onduidelijkheid kan ontstaan doordat de berichtgeving in de media nogal eens wisselt. Wij geven daarom graag wat meer informatie via dit bericht.

Lees meer